Adana Büyüksehir Belediyesi, Adana Güney Rotary Kulübü ve TRS Turkish Robotics arasinda gerçeklestirilen hibe proje kapsaminda hazirlanan Teknoloji Otobüsü, Büyüksehir Belediyesi tarafindan teslim alindi. Proje kapsaminda otobüsü Adana Büyüksehir Belediyesi verdi, iç donanimini ise Rotary ve Türkish Robotics yapti.

 

Gençlerin, çocuklarin bilgiye daha saglikli ve hizli ulasimi için hayata geçirilmesi planlanan projenin açilis töreni; Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, UR 2430. Bölge Guvernörü Serhan Antalyali, Adana Güney Rotary Kulübü Dönem Baskani Dr. Fatma Akdogan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Adana Büyüksehir Belediyesi bürokratlarinin katilimi ile gerçeklestirildi. Imza töreninde bilim otobüsünün teknik altyapisini hazirlayan TRS Turkish Robotics Operasyon Direktörü Nur Özdemir de hazir bulundu.

 

EGITIME DESTEK VERMENIN MUTLULUGUNU YASIYORUZ

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, çagdas egitimin önemine vurgu yaharak,”Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, egitimin dogru degerlendirilmesi halinde bir ülkeyi uygar, müreffeh, gelismis bir hale getirebilecegini, aksi halde gelismemis, geri kalmis bir ülke ortaya çikacagini söyler. Biz de egitimle ilgili bir projeye destek vermis olmanin mutlulugunu yasiyoruz” dedi.

 

HIZMET ANLAMINDA DESTEK

Rotarylerle egitim konusunda çok sik is birligi yaparak birbirlerine destek olduklarini kaydeden Baskan Zeydan Karalar, “Siyasette amaç millete, vatandasa hizmet olmali. Sizlerden bir çok konuda karsilikli destek gördük. Siyasi destekten bahsetmiyorum, toplumsal konularda hizmet anlaminda destek verdiniz tesekkür ederim” diye konustu.

 

ÖGRENCILER TEKNOLOJIYLE BULUSACAK

Büyüksehir Belediyesi tarafindan temin edilen ve hizmete giren teknoloji otobüsünün içi Adana Güney Rotary Kulübü tarafindan hibe ve TRS Turkish Robotics tarafindan projelendirilen robotik, STEM ve teknolojik imkanlar ile donatildi. Bu otobüs özellikle kirsal bölgedeki çocuk ve gençlere bilimsel konularda direkt hizmet vermeyi amaçliyor.
Adana Güney Rotary Kulübü Teknoloji Egitim Otobüs Projesinde 12 ögrenci ve 3 egitmenin ayni anda egitime devam edebilmesi için gerekli tasarim düzenlemeleri yapildi.

 

Ögrencilerin STEM(Fen- Teknoloji- Mühendislik-Matematik), Maker ( Teknolojik Yaratici Uygulamalar), robotik - kodlama egitimleri için 6 notebook (normalde sartlarda her 2 ögrenciye 1 notebook bir deney seti seklinde ayarlama yapilmis fakat pandemi nedeni ile 1 notebook + 1 deney seti basina 1 ögrenci yerlestirilecektir), 6 robotik kodlama deney seti, robotik uygulamalari için hazir robot setleri (Programlanabilir robot ve çizgi takip eden robot), tasarim için 3D yazici ve 3D Kalem, ileri düzey teknoloji uygulamalari için Sanal Gerçeklik Gözlügü ve programlanabilir Drone temin edildi. Görsel egitimler için otobüse projeksiyon makinesi ve perdesi ve TV monte edildi. Teknoloji Egitim Otobüsü’nde ögrencilere egitim verecek olan egitmenler egitimden geçirildi. Otobüs içinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise ögrencilerine, bilgi ve beceri seviyelerine göre egitim verilecek.

Kodlama & Robotik Ögrenci Kazanimlari

Algoritmik düsünme becerisi,
Problem çözme becerisi,
Yaratici düsünme becerisi,
Olaylar arasindaki iliskileri görebilme,
Aritmetik ve okuryazarlik beceri gelisimi,
Neden sonuç iliskisi kurma becerisi,
Gerçek yasam ile edinilen kazanimlar arasinda baglanti kurabilme.